Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. In relatie staan tot de omgeving is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Geregistreerde schoolleiders die hun school en zichzelf helder willen positioneren in duurzame partnerschappen tussen hun school en voor hun school relevante partijen in hun omgeving.

Programma

Programma per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1. De omgeving in kaart;
Bijeenkomst 2. Waardenprofiel;
Bijeenkomst 3. Visie en missie maatschappelijke positionering;
Bijeenkomst 4. Onderhandelen met stakeholders;
Bijeenkomst 5. Presentatie en leiden van een (feedback)discussie.

Het resultaat

Na het volgen van de opleiding:

 • Bent u in staat een omgevingsanalyse van de omgeving van uw school te maken en van daaruit  een waardenprofiel van uw school samen te stellen.
 • Bent u in staat om vanuit dit waardenprofiel de missie en visie te formuleren ten aanzien van de maatschappelijke positie van uw school.
 • Heeft u een beeld van wat dit betekent voor uw rol als extern gericht schoolleider.
 • Bent u in staat om vanuit een bewuste strategie de dialoog aan te gaan met uw omgeving en effectieve samenwerkingsrelaties aan te gaan.

Het certificaat

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat In relatie staan tot de omgeving.
Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Fontys Hogeschool Kind en Educatie Eindhoven, 08850 70700 De Lismortel 25, 5612 AR Eindhoven Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De opleiding kost € 1.700,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • U bent geregistreerd bij het Schoolleidersregister.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding In relatie staan tot de omgeving of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Meer opleidingen bij Magistrum:
 •  Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk Leiderschap

  Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

 •  Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Leidinggeven aan verandering” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

 •  Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Omgaan met verschilen” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.