Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk Leiderschap

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Geregistreerde schoolleiders die verder willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling als boegbeeld van de school. Het gaat hierbij om het versterken van het eigen gedrag als schoolleider en persoonlijke vaardigheden die daarbij komen kijken.

Programma

Programma per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1. Wie ben ik? Het maken van een persoonlijkheidsprofiel;
Bijeenkomst 2. Wat wil ik? Met mijn leven, als professional en met mijn organisatie;
Bijeenkomst 3. Wat kan ik? Welke vaardigheden heb ik en welke kan ik nog ontwikkelen?
Bijeenkomst 4. Wat doe ik? Op welke manier communiceer ik  en zet ik mijn sociale vaardigheden in;
Bijeenkomst 5. Waar ga ik (met mijn team) naar toe? U integreert uw persoonlijke- en professionele ontwikkeling aan de hand van een casuïstiek en kijkt twee jaar vooruit.

Het resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

 • Bent u in staat om kritisch te reflecteren op het eigen handelen en op het handelen van medewerkers binnen uw organisatie;
 • Bent u in staat om vanuit die reflectie, handelingsalternatieven voor het eigen gedrag en dat van anderen binnen uw school te formuleren;
 • Bent u in staat om intern netwerken te creëren om opgedane kennis en ervaringen kritisch te toetsen;
 • Creëert u een ontwikkelingsgerichte organisatiecultuur.

Het certificaat

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Persoonlijk leiderschap.
Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Fontys Hogeschool Kind en Educatie Eindhoven, 08850 70700 De Lismortel 25, 5612 AR Eindhoven Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De opleiding kost € 1.700,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • U bent geregistreerd bij het Schoolleidersregister.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding Persoonlijk Leiderschap of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Meer opleidingen bij Magistrum:
 •  Directeur van Buiten

  Met de opleiding Directeur van buiten verwerft u als zij-instromer van buiten het onderwijs de bekwaamheden waarmee u succesvol kunt functioneren als directeur van een onderwijsorganisatie.

 •  Middenmanagement

  Met de opleiding Middenmanagement verwerft u de basiskennis en de basisvaardigheden waarmee u kunt functioneren in het middenmanagement of als bouwcoördinator in het onderwijs.

 •  Vakbekwaam

  Met de opleiding Vakbekwaam verwerft u de vaardigheden waarmee u succesvol kunt functioneren als directeur van een schoolorganisatie. Ook voldoet u met deze opleiding aan de opleidingseisen van het Schoolleidersregister PO voor inschrijving als registerdirecteur (RDO).