Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Omgaan met verschilen” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Schoolleiders die dieper in willen gaan op het ontwikkeling van onderwijs dat is afgestemd op de ontwikkeling van talenten en leerbehoeften van de leerlingen. En die willen leren hoe, in samenwerking met hun team, daar vorm en inhoud aan te geven binnen hun school.

 

Programma

Programma per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1. Introductie en omgaan met verschillen in de klas;
Bijeenkomst 2. Omgaan met verschillen als team;
Bijeenkomst 3. De schoolorganisatie ingericht vanuit omgaan met verschillen;
Bijeenkomst 4. Omgaan met verschillen en samenwerking;
Bijeenkomst 5. Posterpresentaties van uw eindproduct.

Het resultaat

Na het volgen van de opleiding:

 • Bent u in staat om een visie op passend onderwijs en opbrengstgericht werken te ontwikkelen en samen met uw team te vertalen naar het onderwijs binnen uw school.
 • Bent u in staat om de leercyclus van uw school in te zetten bij het continueren en verbeteren van het omgaan met verschillen.
 • Bent u is staat om met uw team nieuwe kennis op het gebied van passend onderwijs te ontwikkelen.
 •  Bent u in staat om de verschillen tussen uw teamleden effectief te benutten en daarmee bij te dragen aan een ontwikkelingsgerichte teamcultuur.

Het certificaat

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Omgaan met verschillen. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De opleiding kost € 1.700,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • U bent geregistreerd bij het Schoolleidersregister.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding Omgaan met verschillen of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Meer opleidingen bij Magistrum:
 •  Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Leidinggeven aan verandering” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

 •  Middenmanagement

  Met de opleiding Middenmanagement verwerft u de basiskennis en de basisvaardigheden waarmee u kunt functioneren in het middenmanagement of als bouwcoördinator in het onderwijs.

 •  Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Kennis en kwaliteitsmanagement” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.