Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Leidinggeven aan verandering” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Schoolleiders die willen leren hoe onderwijsinhoudelijke en bedrijfsmatige veranderingen binnen hun organisatie op een duurzame en planmatige wijze kunnen worden aanpak. Zij willen kennis op doen over verschillende verandermethoden die zij in kunnen zetten om hun eigen persoonlijke veranderstijl effectiever te maken.

Programma

Programma per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1. Waarom en wat veranderen?
Bijeenkomst 2. Hoe geef ik verandering vorm?
Bijeenkomst 3. Ik en mijn team in een veranderproces.
Bijeenkomst 4. Hoe kan ik duurzaam veranderen?
Bijeenkomst 5. Presenteren en integreren.

Het resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

 • Bent u in staat om zelf een passende visie vorm te geven op veranderen.
 • Heeft u inzicht in de werkwijze en impact van de voornaamste veranderstrategieën.
 • Heeft u een beeld van uw eigen veranderstijl en weet u uw stijl effectiever te maken door de nieuwe kennis die u hebt opgedaan.
 • Bent u in staat om de impact te analyseren van de diverse strategieën op betrokkenheid, eigenaarschap en mogelijke weerstanden en bent u in staat om op basis hiervan gemotiveerd een veranderstrategie te kiezen.
 • Bent u in staat om deze veranderstrategieën toe te passen op uw eigen situatie.

Het certificaat

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Leidinggeven aan verandering. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De opleiding kost € 1.700,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • U bent geregistreerd bij het Schoolleidersregister.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding Leidinggeven aan verandering of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

Studiebelasting

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Meer opleidingen bij Magistrum:
 •  Master Leiderschap in Onderwijs (MLO)

  Na het volgen van de opleiding MLO bent u als schoolleider in staat om op een financieel gezonde basis en met zorg voor kwaliteit een onderwijsorganisatie te leiden. Vanuit een lange termijn visie en met een naar buiten gerichte blik bent u in staat op een ondernemende en innoverende manier uw onderwijsorganisatie verder te ontwikkelen.

 •  Vakbekwaam

  Met de opleiding Vakbekwaam verwerft u de vaardigheden waarmee u succesvol kunt functioneren als directeur van een schoolorganisatie. Ook voldoet u met deze opleiding aan de opleidingseisen van het Schoolleidersregister PO voor inschrijving als registerdirecteur (RDO).

 •  Basisbekwaam

  Met de opleiding Basisbekwaam verwerft u de basiskennis en de basisvaardigheden waarmee u kunt starten als leidinggevende in het onderwijs.