Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsmanagement

Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Kennis en kwaliteitsmanagement” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Schoolleiders die dieper in willen gaan op het ontwikkeling van onderwijs dat is afgestemd op de ontwikkeling van talenten en leerbehoeften van de leerlingen. En die willen leren hoe, in samenwerking met hun team, daar vorm en inhoud aan te geven binnen hun school.

Programma

Programma per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1. Principes van strategisch kwaliteitsmanagement;
Bijeenkomst 2. Uitvoeren van een stakeholdersanalyse;
Bijeenkomst 3. Opzet van een monitor om resultaten van strategisch kwaliteitsmanagement te evalueren;
Bijeenkomst 4. Visie op leren, op individueel, team en organisatieniveau;
Bijeenkomst 5. Creëren van randvoorwaarden waarin docenten kunnen excelleren en voortdurend verbeteren.

Het resultaat

  • Na het volgen van de opleiding: Kent u de principes van strategisch kwaliteitsmanagement en bent u in staat deze effectief toe te passen binnen uw organisatie en de effecten hiervan te meten;
  • Bent u in staat om een stakeholdersanalyse uit te voeren en te rangschikken op mate van relevantie en import;
  • Bent u in staat een visie te formuleren op leren. Vanuit een integrale visie kunt u leer- en verbeterpunten formuleren op individueel, team en organisatieniveau;
  • Weet u welke randvoorwaarden te creëren voor een lerende organisatie.

 Het certificaat

Wanneer u deze opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Kennis en kwaliteitsmanagement.
Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

 

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Fontys Hogeschool Kind en Educatie Eindhoven, 08850 70700 De Lismortel 25, 5612 AR Eindhoven Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving

Wat zijn de kosten van de opleiding?

De opleiding kost € 1.650,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • U bent geregistreerd bij het Schoolleidersregister.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding Kennis- en kwaliteitsmanagement of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

Meer opleidingen bij Magistrum:
  •  Middenmanagement

    Met de opleiding Middenmanagement verwerft u de basiskennis en de basisvaardigheden waarmee u kunt functioneren in het middenmanagement of als bouwcoördinator in het onderwijs.

  •  Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk Leiderschap

    Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

  •  Directeur van Buiten

    Met de opleiding Directeur van buiten verwerft u als zij-instromer van buiten het onderwijs de bekwaamheden waarmee u succesvol kunt functioneren als directeur van een onderwijsorganisatie.