Verkort programma Basisbekwaam

Heeft u een Magistrum-certificaat Middenmanagement behaald, dan kunt u het diploma Basisbekwaam via een verkort programma behalen. Thema's die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement worden verder uitgediept tot het niveau van basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten en coördinatoren die het Magistrum-certificaat Middenmanagement hebben behaald en de ambitie hebben om door te groeien naar geregistreerd adjunct-directeur via het diploma Magistrum Basisbekwaam.

 

Het programma

Thema’s die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement worden verder uitgediept tot het niveau van basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

 

Het resultaat

Heeft u een Magistrum-certificaat Middenmanagement behaald, dan kunt u het diploma Basisbekwaam via een verkort programma behalen. Thema’s die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement worden verder uitgediept tot het niveau van basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

Het diploma

Wanneer u het verkorte programma succesvol heeft afgerond, ontvangt u het Magistrum-diploma Basisbekwaam. Ook ontvangt u een officieel erkend diploma van de Stichting Post HBO Onderwijs Nederland en u wordt opgenomen in het landelijke Abituriëntenregister.

Registratie bij het Schoolleidersregister

Met het diploma Basisbekwaam kunt u zich registreren als adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister.

 

Locaties

 Avans+ Breda, 076 5258898 Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda Routebeschrijving  Fontys Hogeschool Kind en Educatie Eindhoven, 08850 70700 De Lismortel 25, 5612 AR Eindhoven Routebeschrijving  Hogeschool iPabo Amsterdam, 020 4802963 Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam Routebeschrijving  Katholieke Pabo Zwolle, 038 4257620 Ten Oeverstraat 68, 8012 EW Zwolle Routebeschrijving

Financiële investering

Het verkorte programma kost € 2.845,-. Kosten voor literatuur en arrangement zijn hierbij niet inbegrepen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • U bent in het bezit van een Magistrum-certificaat Middenmanagement dat niet ouder is dan juli 2014.
 • U beschikt over een geschikte leer/werkplek waar de werkplekopdrachten uitgevoerd kunnen worden.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over het Verkort programma opleiding Basisbekwaam of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met de betreffende locatie waar u de opleiding wilt volgen.

Locatie Breda/Rotterdam/Goes
Avans+
076 – 525 88 98
info@avansplus.nl

Locatie Eindhoven/’s-Hertogenbosch
Fontys Hogeschool Kind en Educatie
08850 75625
fhke-vp@fontys.nl

Locatie Amsterdam/Alkmaar/Utrecht
IPabo
020 – 480 29 63
e.olthof@ipabo.nl

Locatie Zwolle
Katholieke Pabo Zwolle
038 – 425 76 20
centrumvoorontwikkeling@kpz.nl

Studietijd en EC’s

Het verkorte programma omvat een totale studielast van 196 uur. Er zijn 8 inhoudelijke studiedagen met een vaste leergroep, literatuurstudie, het uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van werkstukken.
De studielast van 196 uur staat gelijk aan 7 EC’s. Samen met de 8 EC’s die u behaalde met het certificaat Middenmanagement levert dit het aantal op van 15 EC’s.

Meer opleidingen bij Magistrum:
 •  Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Kennis en kwaliteitsmanagement” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.

 •  Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk Leiderschap

  Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Persoonlijk leiderschap is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

 •  Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

  Geregistreerde schoolleiders PO dienen zich binnen vier jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op drie van de zeven thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. “Omgaan met verschilen” is één van de thema’s. Wij bieden u voor dit thema een interessant en praktijkgericht ontwikkeltraject aan.