30 november

MINI-SEMINAR Alkmaar 30 november 2017

Tijden: 15:00 – 17:30
 Hogeschool iPabo Alkmaar, 020 613 7079 Gabriël Metsulaan 34, 1816 EP, Routebeschrijving

Uitnodiging voor mini-seminars.

Op donderdag 16 november in Amsterdam en op donderdag 30 november in Alkmaar organiseren we samen met Avans Plus mini-seminars in lijn met het nascholingsaanbod en de Master Toekomstgericht Onderwijs (MTO) en Master Leiderschap in Onderwijs (MLO).

Wij willen u graag uitnodigen voor deze mini-seminars op 16 of 30 november 2017

16 november: Jan Tooroptraat 136, 1061 AD, Amsterdam
30 november: Gabriel Metsulaan 34, 1816 EP, Alkmaar

Programma:

15.00 uur                             Inloop met koffie en thee
15.30 uur                             Parallelsessie mini-seminars


Toekomstgericht onderwijs

In de huidige maatschappij staan leerkrachten voor de taak om onderwijs van hoge kwaliteit te ontwerpen dat gevoed wordt door het effectief gebruik van data en ICT-mogelijkheden. Tegelijkertijd stijgt, juist in deze tijd van verdergaande technologisering en individualisering, het belang van meer aandacht voor Bildung, de persoonlijke vorming van leerlingen, en daarmee ontstaat de uitdaging voor leraren om hieraan vorm te geven. Heeft u interesse om meer te weten te komen over het combineren van deze twee zaken op klasniveau en op schoolniveau, zoals dit ook in de nieuwe Master Toekomstgericht Onderwijs aan bod zal komen (MTO), kom dan naar deze worksho

 ‘Leiderschap op Masterniveau’ met Joep Schrijvers

Tijdens dit seminar zal Joep Schrijvers u meenemen in zijn laatste inzichten en observaties op het gebied van leiderschap. Hij zal u aan het denken zetten over de betekenis van zijn inzicht voor uw schoolleiderschap en u uitdagen om uw eigen inzichten opnieuw te verkennen. Joep Schrijvers is één van de docenten in de nieuwe opleiding Master Leiderschap in Onderwijs (MLO). Bent u als aspirant leidinggevende, schoolleider of bestuurder geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van leiderschap en wilt u meer weten over de nieuwe master dan ontmoeten wij u graag op dit mini seminar.

16.30- 17.30 uur                 Borrel

Meld u aan voor één van de beide bijeenkomsten bij mevrouw Els Olthof: e.olthof@ipabo.nl . Vermeld hierbij ook welke mini-seminar u wilt bijwonen.

Kosten
Het seminar is geheel gratis.

Indien u het seminar ‘Leiderschap op Masterniveau’ heeft gevolgd dan ontvangt u aan het einde van het seminar een ondertekend exemplaar van het laatste boek van Joep Schrijvers ‘Hoe raak ik ze kwijt’ over slecht leiderschap.